Idegenvezetők világa

Egy idegenvezetőtől mindent meg lehet kérdezni? Miért rohangál esernyővel valaki a Hősök terén napfényes időben? Mi van, ha eltűnik a vendég, a karaván pedig menne tovább?

Ez az idegenvezetők világa - kívülről. A blog ugyanezt mutatja - belülről.

Reklám

2008.04.28. 20:56 ggabor

Új Budapest – ízlések és pofonok a XXI. században

A századforduló Bécset és Párizst idéző monumentalista építészete és szocializmus unalmas betonrengetegeket teremtő évtizedei után az utóbbi évtizedben lassan ugyan, de azért elkezdődött egy újfajta, modern építészet Budapesten való meghonosítása. Ennek az irányvonalnak számos vitatott példája akadt, melyekről a végső ítéletet az utókor fogja meghozni (gondoljunk csak arra, milyen volt anno dazumal mondjuk a Parlament építkezésének a visszhangja…)
 
 
Ráadásul a Szervita téri Zaha Hadid-féle pályázattal most először nem egy modern vagy kevéssé beépített területen épül ultramodern épület, hanem a történelmi városmagban, számos építészetileg számottevő hírnévvel rendelkező épülettel „terhelt” környezetben. Ez persze csak itthon újdonság: számos más városban – többek között Párizsban, Londonban, Berlinben) – a XXI. század építészete szervesen belesimul az évszázados épületek körébe.
 
Íme egy pár kép az „Új Budapest” épületei közül:

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://idegenvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr27446025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása