Idegenvezetők világa

Egy idegenvezetőtől mindent meg lehet kérdezni? Miért rohangál esernyővel valaki a Hősök terén napfényes időben? Mi van, ha eltűnik a vendég, a karaván pedig menne tovább?

Ez az idegenvezetők világa - kívülről. A blog ugyanezt mutatja - belülről.

Reklám

2007.08.04. 20:30 ggabor

Tudjuk, akarjuk, csináljuk?

Nosszóval... kezdeném azzal, hogy mindenki vigyázzon, mert ez a blog, ez egy veszélyes jószág. Az ember csak úgy, szabadidejében elkezdi és hirtelen azon veszi észre magát, hogy nemcsak egy kedves kis időtöltést művel, hanem egy értelmes, hasznos információcsere és jó ötletek tárházát működteti, naponta jó pár órát beleölve a dologba.

A tegnapi blogbejegyzésre (Csodás képek után száraz szakmaiság) érkezett kommentek után úgy gondoltam, jó lenne pár dolgot megpróbálni. Illetve először kérdezném Tőletek, hogy mennyire jók és életképesek azok az ötletek, melyek átsuhantak agyamon.

1, Fogjunk össze (így OIC-tagok) és a "fölös" idegenvezetéseinket osszuk meg egymással. Csak úgy, kollegalitásból, példát mutatva azoknak, akik azon is nyerni szeretnének, amit már nem bírnak megcsinálni. A hely adott: az OIC munka-ajánlójára bármikor bárkinek szívesen feltesszük azokat a munkáit, amelyekkel őt hiába keresik. Persze ehhez mindig meg kell kérdezni az adott munkaadót, hogy hozzájárul-e ehhez, de mivel neki ez nem jelent hátrányt, nem szokott problémát okozni. Egyébként ilyenre már volt is példa: köszönet minden érintett kolléga nevében Antal Áginak, aki a multkoriban egy ilyen kéréssel fordult hozzánk.

2, Túllépve a rövidlátó, "piacféltő" gondolkodáson, segítsük a fiatal, ambiciózus, perfekcionizmusra, minőségi munkára hajlamos, a szakmát komolyan gondoló kollégákat. Teremtsünk egy fórumot, ahol kérdezhetnek, s tanácsot kaphatnak a tapasztalt kollégáktól. Ha kell, lehet tőlem ez a blog is egy kezdet - ahogy Zsu is tette, kérdezzenek nyugodtan a többiek is, hátha tudunk segíteni.

Próbáljuk meg rávenni az utazási irodákat, hogy pár fiatal kolléga ülhessen be mellénk a nagybuszos túrákra (persze csak akkor, ha befér) és lásson, tapasztaljon a gyakorlatban. Ehhez az irodákat meg kellene győzni arról, hogy ez
a, nekik nem kerül semmibe
b, nem jelent kockázatot a túra szempontjából (sőt, segíthet még a fő-idveznek is)
c, kiképezhetnek maguknak olyan jövőbeli idegenvezetőket, akiknek kvalitásait ismerik

3, Szedjük össze a háttéranyagokat és osszuk meg egymással. Itt is fel tudom kínálni a már jól működő alapot (lásd honlapunk szakmai oldalain található és letölthető idvez-segédanyagok), amihez bármikor hozzá tudjuk adni azokat, amelyeket megosztanátok másokkal. Természetesen az így keletkező adatbázis továbbra is ingyenesen használható lenne minden OIC-tag számára, a szerkesztéssel, tárolással, stb. járó munkát mi szívesen magunkra vállaljuk.

Várom a véleményeteket, kritikáitokat, javaslataitokat!

Üdv és szép vasárnapot: Gábor

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://idegenvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr48132372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása