Idegenvezetők világa

Egy idegenvezetőtől mindent meg lehet kérdezni? Miért rohangál esernyővel valaki a Hősök terén napfényes időben? Mi van, ha eltűnik a vendég, a karaván pedig menne tovább?

Ez az idegenvezetők világa - kívülről. A blog ugyanezt mutatja - belülről.

Reklám

2007.08.03. 08:48 ggabor

Fotoblog a belvárosról

Mint ígértem, ma jönnek a tegnapi séta részletei... képben!

Felteszek egy pár apró kiragadott építészeti megoldást azokról a gyönyörű palotákról, melyek tegnap "szembe jöttek". Tényleg csak egy pár, többre egyszerűen ma sem futja. Talán még este, meglátjuk.

Lássuk a pesti "medvét" :)

1. Báthory u.7. gyönyörű ablaksora.

2. Ugyancsak Báthory u., díszes kovácsoltvas kapu

3. Szabadság tér, Inter-Europa Bank székházának timpanonja. Láttátok már, ki is áll odafenn? Kossuth, Petőfi és Táncsics. Gyönyörű - és a még közelebbi képeken látszik, hogy védik a galamboktól is: finom háló található a timpanon előtt. Bővebben az épületről lásd ezt a linket.

4, Szabadság tér, USA-nagykövetség. Kármán Aladár és Ullmann Gyula épületéről talán mindekinek Mindszenty jut eszébe. Meg hogy 2001 óta megközelíthetetlen a környéke... pedig szép épület, nagyon is az - tessék csak megnézni! Bővebben lásd ezt a linket.

5, A kedvencem: a Magyar Szecesszió Háza, frissen felújítva, gyönyörű példája ennek a Budapesten talán egyedülálló mértékben elterjedt építészeti stílusnak. Frissen renoválva várja, hogy az alagsorban kialakítsák és megnyissák végre a kiállítást/múzeumot is.

6, Kapualj kovácsoltvas díszítése a Honvéd utcában. Este, villanyfényben különösen hangulatos...

7, A BNP-Paribas Honvéd u.-Szalay u. sarkán lévő fióktelepe, esti megvilágításban.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://idegenvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr59131244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kissz · http://think4ward.blogspot.com/ 2008.05.20. 23:46:28

Szervusz!
Örülök, hogy elkezdted ez a fotósorozatot, várjuk a folytatást! Valóban rengeteg gyönyörű épület van Budapesten, melyeket nem tart számon a köz, pedig érdemes volna mutogatni. Ezért a túra ötletedet is remeknek tartom! Hát még mennyi gyönyörűség volna, ha több szép felújítás lenne! Reméljük, az is eljön majd...
További sok szép fotót és kellemes percet kívánok!
Üdv, Z.

Horváth Ferenc · http://www.reiseleiter-ungarn.hu/ 2008.06.21. 22:11:00

Sziasztok, bárki tölthet fel képeket?

ggabor · http://www.idegenvezeto.org 2008.06.22. 10:55:56

Ide nem, lévén a blog az én "művem", így csak nekem van hozzáférésem. De ha elküldöd mailen a képeket, szívesen felteszem - természetesen megjegyezve, hogy ezek a Te műveid.
süti beállítások módosítása