Idegenvezetők világa

Egy idegenvezetőtől mindent meg lehet kérdezni? Miért rohangál esernyővel valaki a Hősök terén napfényes időben? Mi van, ha eltűnik a vendég, a karaván pedig menne tovább?

Ez az idegenvezetők világa - kívülről. A blog ugyanezt mutatja - belülről.

Reklám

2007.08.07. 11:05 ggabor

Válaszok, hírek és egy este a Vizivárosban

Sziasztok!

Nos, először is egy pár - remélem hasznos - információ:

1, Elveszett idvez-igazolvány pótlása
Ahogy már említették, a procedúra gyakorlatilag ugyanaz, mintha újonnan kérnénk. Utánanéztem, mi kell hozzá:
a, eredeti, 3 hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány
b, szükséges szakképesítésről szóló bizonyítvány hiteles másolata
c, azon idegen nyelv ismeretének igazolása, legalább középfokú nyelvvizsga-bizonyítvány hiteles másolatával, melyen a szakmai gyakorlati vizsga történt
d, igazolványkép (3 db, egy évnél nem régebbi)
e, 10.000,- Ft eljárási díj befizetésének igazolása
f, kitöltött kérelem (letölthető ERRŐL A LINKRŐL)

Bővebb információ kapható a (06-1) 336 7371 telefonszámról (Békési Tamás) vagy a idegenforgalmio@mkeh.gov.hu mailcímre lehet írni.

Ezzel kapcsolatban azon gondolkoztam, hogy vajon hol lehet olyan olyan (pl. Forma-1-en, konferenciákon használt) nyakba akasztható, biztonsági badge-tartót kapni, amelyik nem esik le (mint a csiptetős verziók) és esztétikusan hordhatók. Alábbi helyeket találtam, ha valakit érdekel:
1, Procontrol (http://www.procontrol.hu/webShop/product_info.php?products_id=182)
2, Horizont-Millenium (http://www.passztarto.hu/kartyatokok.html)

Úgy gondolom, én a következő hetekben beszerzek egy ilyen kombinációt (végülis a nyakszalag + a badgetartó összesen van párszáz forint) s majd jelentést teszek, hogy mennyire vált be...




2, Újra-vizsgázás
Egyelőre nem találtam olyan (hitelesnek tekinthető) forrást, amely ezt megerősítette volna, így érzésem szerint egy ideig ezt nem fogják bevezetni. Már csak azért sem, mert ugye ehhez először nem ártana kidolgozni egy "tudástárat", amelyet számon lehet utána kérni... De a vitát a témáról helyénvalónak, sőt, szükségesnek tartom, így hát várom a további véleményeket, javaslatokat!

3, Készülődés a téli holtszezonra...
Mint azt már az Idegenvezetői Hírlevélben (IH) is többször jeleztük, készülnek a tervek arra nézve, hogy mit tudunk az OIC-tagoknak nyújtani arra az időszakra, amikor a legtöbben ráérnek (értsd: novembertől februárig). Ami most körvonalazódik, azok a következők:
a, szakmai továbbképzési kurzusok a következő tematikákkal
    - gasztronómia, borkóstolás (sommelier)
    - múzeumi tárlatvezetések
    - "Az internet az idegenvezetés szolgálatában" (alapfokú felhasználói tanfolyam)
Ezeket a tanfolyamokat szeretnénk mindenképp ingyenesen felkínálni minden OIC-tag számára, mert úgy gondoljuk, hogy megfelelő "politikával" tudunk annyi támogatót szerzeni, hogy a képzések a kollégáknak ne kerüljenek pénzbe. Kérlek írjátok meg, ha vannak ezzel kapcsolatban még ötleteitek (pl. milyen más képzéseket tartanátok hasznosnak)!
b, az Országos Idegenvezetői Címjegyzék (OIC) idegennyelvű kiadása online és digitális formában. Ennek a technikai, anyagi és marketinges mikéntje még kialakítás alatt vannak, de a célok egyértelműek: a hazai idegenvezetők tudják megszólítani a külföldi utazási irodákat és egyénileg érkező vendégeket, azok tudjanak ajánlatot kérni tőlük (lásd most az OIC ajánlatkérőjét/munkaajánlat-oldalát) és nyíljon lehetőség a részletes bemutatkozásra (akár kis, beépített, egyéni honlapok révén is).
c, az igyenesen letölthető Idegenvezetői Segédanyagok egy több száz darabos online könyvtárrá való bővítése

És a végére pár tegnap esti kép (budapesti) vizivárosi sétámról...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://idegenvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr51134261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása