Idegenvezetők világa

Egy idegenvezetőtől mindent meg lehet kérdezni? Miért rohangál esernyővel valaki a Hősök terén napfényes időben? Mi van, ha eltűnik a vendég, a karaván pedig menne tovább?

Ez az idegenvezetők világa - kívülről. A blog ugyanezt mutatja - belülről.

Reklám

2007.09.02. 20:08 ggabor

Védjük, ami védhető!

Nemrég volt napirenden a blogon az idvez-kitűző elvesztése-újrakészíttetése. Akkor azt ígértem, utánanézek, miként, hol és mennyiért lehetne egy olyan függesztéket beszerezni, amely az idegenvezetők mindennapi strapáját is bírja, s véletlenül se esik le, vész el.



Nos, örömmel jelentem: sikerült! Az egyik akkor említett cégnél, a Horizont-Milleniumnál akadtam rá a megfelelő megoldásra, egy poliakryl (tökéletesen átlátszó, műanyag) tokra + hozzá egy poliészter passztartó nyakbaakasztóra, un. cseppkarabínerrel. Az tok már önmagában is jó szorosan rögzíti az igazolványt, a cseppkarabírnerre téve pedig fizikai lehetetlenség, hogy az onnan kiessen. A nyakba akasztható passtartó pedig praktikus - akinek már van, tudja jól. Íme: 

Ja, az ára: az egész kombináció összesen br. 400,- Forintot kóstál, azaz egy (olcsó) kávé a Gerbeaud-ban ;) Aki szeretne ilyet, rendelhet magának (akár egy darabos tételben is megvehető az egész a Horizont-Millenium XVIII.kerületi székhelyén), vagy ha kényelmes/elfoglalt, akkor beszerzem szívesen bárkinek, s átadom a cégünk székhelyén, a pesti belvárosban (1055 Budapest, Balaton u.23.). Figyelem: szeptember folyamán már én is csak egyszer járok arrafelé, azaz akinek kell, az lehetőleg még szept.20-ig szóljon!

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://idegenvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr3155767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Somogyi Erzsébet 2007.09.04. 18:19:13

Szeretnélek megkérni, hogy vegyél a részemre egy darab kitűző tokot, amilyen a képen látható. Bemegyek érte a Balaton utcába és fizetem.
Előre is köszönöm: S.Erzsi

ggabor · http://www.idegenvezeto.org 2007.09.06. 14:28:12

Kedves Erzsi!

Rendben van, beszerzem. Egy kérdés: csak a tok kell, vagy a nyakbaakasztó is?

Szabó Gergő · http://www.ungarn-individuell.hu 2007.09.08. 18:15:02

Szia Gábor! Én is megkérnélek, hogy nekem is hozz egy ilyen tokot, de nyakbaakasztó nem kell, mert az van a mostani összetákolt tokomon is.
Különben nagyon jó dolognak tartom, hogy megpróbálod egy kis véleménycserére és egymás közötti kommunikációra ösztönözni a szakmánkat, ami azt hiszem igencsak ráfér. Viszont azon gondolkodtam, hogy nem jobb forma-e erre (persze a blog mellett) egy hagyományos internetes fórum topikokkal, mert itt a hozzászólások talán jobban megmaradnak az egyes témákban, mert a blogban kicsit eltűnnek a "süllyesztőben" az újabb bejegyzések mögött. Eleinte erre biztosan egy index-es fórum, vagy freeforum.hu is megfelelő lenne. Mindenesetre majd az ellenőrzéses témához ide is leírom egy két "világmegváltó" gondolatomat.
Különben pedig ha ebben a munkában bármi segítségre lenne szükséged, (már amire lehetőségem van), legyen az egy ilyen fórum beindítása, vagy bármi, amivel egy kis kommunikációt indíthatnánk el a kollégák között, akkor nyugodtan szólj. Nagyon támogatom, hogy valami értelmes szakmai párbeszéd kialakuljon.

ggabor · http://www.idegenvezeto.org 2007.09.10. 12:49:58

Szia Gergő!

Stimmt, a folyamatos párbeszéd-jellegű kommunikációra technikailag jobb megoldás egy fórum - még ha az (ha megfelelően akarjuk működtetni) jóval több munkát (lásd még: moderáció) is igényel.

Már készítjük a honlapunk (www.eurotravel.hu) új verzióját, amely várhatóan egy hónapon belül üzemkész lesz - abba könnyen lehet, hogy már bele is kerül egy ilyen idvez-fórum. Ahogy látom a látogatottságot, egyelőre ez nem is sürgető, hiszen a nyári pangás után a legtöbb kollága (hál' Istennek) most dolgozik, s így nincs ideje beszélgetésre, vitára.

A blog persze marad: mint (egy)személyesebb műfaj, figyelemfelhívó, vitaindító hely.

A beígért segítséget előre is köszönöm: egyszer (szerintem nem is oly sokára) biztos visszatérek rá, s igénybe veszem azt.

A badge-et (függesztő nélkül) akkor beszerzem, s szólok, ha itt lesz az irodába s elvihető lesz.
süti beállítások módosítása